Máte rádi hummus? Můžete si ho udělat i doma.
Jasně, nebude chutnat stejně jako z obchodu, protože asi nemáte dochucovadla, případně nějaký stabilizátor, ale domácí hummus bude jemnější, bude pěnovější a krémovější, protože ho budete mixovat a šlehat, což někomu může vyhovovat, někomu ne, ale vyjde vás cenově líp, a můžete si ho dochutit úplně, jak chcete. Já vám tady dám recept na paprikový jemně pikantní hummus, který dělám já.
POTŘEBUJEME:
Plechovku cizrny ( 240g)
60g tahini ( Ideálně toho, kde je trošku oleje na povrchu - je to přírodní sezamový olej, který se uvolnil ze sezamu, v tahimi není přidaný jiný olej navíc - je to součást toho tahini)
Sladkou a pálivou papriku ( koření)
špetku soli
sušený česnek
Pár kapek tekutého chilli.
POSTUP:
Cizrnu rozmixujeme s kořením, pokud máme tahini s olejem na povrchu, nalejeme ho do toho. Cizrnu ředíme troškou vody dle potřeby, aby vznikla konzistence kummusu.
Pak přidáme tahini a opět promixujeme, papriku a chilli přidáváme dle chuti.
Hummus můžeme používat jako pomazánku na pečivo nebo k němu přikusovat mrkev a jinou zeleninu. Pokud máte pár sušených rajčátek, můžete je nasekat a ozdobit jimi vršek hummusu, díky čemuž máte i něco, co můžete použít na párty nebo na donést někam na oslavu.
Komentáře
Okomentovat