Jsem tu s dalším receptem.
Když se řeknou otruby, většina lidí si představí velké fuj a lidi, kteří si přehnaně hlídají zdravou stravu, a jedí jen otruby, klíčky a bio stravu. Ale otruby mohou být super věc, pokud je nejíte samotné s vodou...
Třeba mě pomohly s trávením, co je jím, tak chodím pravidelně každé ráno na velkou, s čímž jsem, jak víte, měla roky obrovské problémy. Navíc nejsem ani tak moc nafouklá.
A hlavně z nich můžete udělat skvělé muffiny. Muffiny jsou velmi zdravé, a vzhledem k obsahu vlákniny se fakt nemusíte bát kalorií, takže jsou vhodné i pro ty, co se ještě sladkých dobrot a koláčků bojí.
POTŘEBUJEME: ( Na várku, ze které je 10 muffinů)
100g otrub ( žutných, ovesných nebo špaldových - ty jsem použila já, pšeničné ne)
30g sojového proteinu ( jakákoli příchuť, já měla jahodový)
hrnek mandlového mléka ( nebo normálního mléka)
Jablko
30g jablečné vlákniny( není nutná)
Skořice, perníkové koření, sladidlo nebo med či agávový, čekankový nebo jiný sirup
2 vejce
prášek do pečiva
POSTUP:
Otruby smícháme s jablečnou vlákninou, práškem do pečiva, proteinem, skořicí, perníkovým kořením a slazením. Jablko nastrouháme a přidáme k těstu. Pak i sladidlo a vejce a mléko
Rozehřejeme troubu na 250 stupňů. Z muffinů uděláme těsto, to dáme do košíčků na muffiny, a strčíme je do trouby na 20-30 minut
Komentáře
Okomentovat