pokud máte rádi takovou tu mléčnou rýži z obchodu, ale stejně jako já nemáte šanci se z ní najíst, protože je toho asi lžička a prostě to nesytí, navíc to má na ten malej objem zbytečně moc kcal, můžete si doma udělat vlastní, a to mnohem větší a o něco zdravější. Vlastně takovou rýžovou kaši, kterou necháte vystydnout, ale je to moc dobrý, a na to, že je to hlavně z rýže, to dobře zasytí, takže to můžete mít i na oběd, což se o té mléčné rýži z obchodu říct nedá...
POTŘEBUJEME:
60g rýže
150 ml mléka ( tady ale doporučuji normální, ne rostlinné)
15 g nějakého proteinu ( tady zase radši rostlinný, ten udělá hezčí konzostenci)
voda
hřebíček
sladidlo
skořice, med, kakao, perníkové koření, syrup... prostě cokoli,čím to budete chtít dochutit.
POSTUP:
Postup je strašně jednoduchý. Rýži uvaříme ve vodě s troškou sladidl a hřebíčkem bez pytlíku, a to hodně do měkka, až se trochu rozvaří. Pak do ní přilijte mléko a přidejte protein. Potom dozdobte čímkoli, co máte rádi, můžete použít, med, agávový syrup, nebo jen kakao a skořici. Nechcte pořádně vychladnout, a pak dobrou chuť :3
Komentáře
Okomentovat